Vad är bröstcancer?

Motiva ger dig tillbaka dina bröst efter bröstoperation

Många som drabbats av bröstcancer tvingas operera bort sina bröst för att inte riskera att cancern ska sprida sig och/eller för att inte riskera att cancern ska komma tillbaka. Det är för många en svår operation rent psykiskt då många kvinnor identifierar sin kvinnlighet med sina bröst. Att göra en bröstförstoring med implantat som påminner om ens gamla bröst kan vara ett sätt att få tillbaka sin identitet igen och slippa bröstcancern, vilket Motiva kan hjälpa till med.

Bröstcancer – en vanlig cancersjukdom

Bröstcancer kan drabba både män och kvinnor, men är vanligast hos kvinnor. Anledningen tros bero på det faktum att kvinnor har mer bröstvävnad, alltså fler celler i brösten, som kan drabbas av cancer. Att drabbas av bröstcancer behöver inte vara en dödsdom, men det kan vara det. Vilken sorts cancer man drabbas av är avgörande för hur prognosen ser ut, men även hur man behandlar sin cancer. En del väljer att operera bort sina bröst. Vissa gör det av mer eller mindre fri vilja för att minska risken för att cancern ska spridas eller komma tillbaka. Andra tvingas till det för att bli av med cancern. Oavsett varför man opererar bort sina bröst, är det tufft rent psykiskt för många kvinnor.

Få tillbaka dina bröst igen med Motiva implantat

Efter att man har opererat bort sina bröst på grund av cancer, finns det möjlighet att få tillbaka dem igen. Med hjälp av plastikkirurgi kan man få sina bröst att se likadana ut som de man hade innan eller till och med bättre. Det finns nämligen olika implantat att välja mellan och Motiva har tagit fram olika implantat för att alla ska kunna hitta en form och en storlek som passar dem själva bäst. Man behöver så klart inte välja implantat som får ens bröst att se ut som ens riktiga, utan kan välja precis den utformning man själv föredrar. Man kan inte få cancer i sina plastikopererade bröst, men man kan få det i vävnaden runt om. Därför är det viktigt att gå på regelbundna kontroller så att man ändå har lite koll.

Lämna ett svar